Baner

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrujte.    Zaboravili ste lozinku?

Warcraft III - Podešavanje widescreen rezolucije
(1 pregleda) (1) gost
Stranica: 1
Idi na dno
TEMA: Warcraft III - Podešavanje widescreen rezolucije
Warcraft III - Podešavanje widescreen rezolucije pre 1 godinu, 10 meseci Karma: 3
Ako ste probali da igrate Warcraft III (RoC, TFT, DotA...) na widescreen monitorima, a posebno notebook računarima, mogli ste da naiđete na sledeći problem:

Maksimalna rezolucija u igri je 1024x768 32bit (4:3) i ne postoji mogućnost izbora widescreen rezolucije. Što znači da na vašem widescreen ekranu imate sa leve i desne strane "nepotrebnu" crnu vertikalnu liniju. Na taj način gubite preglednost, a protivnik sa widescreen rezolucijom je u prednosti zato što vidi veći deo mape.
Po današnjim kriterijumima Warcraft III je stara igra, iako je popularnija od većine novih igara I to je razlog zašto ne postoji mogućnost izbora widescreen rezolucije. Neki novi patch će to možda da izmeni a do tada problem možete rešiti na sledeći način:

Start ---> regedit (search programs and files) ---> HKEY_CURRENT_USER\Software\Blizzard Entertainment\Warcraft III\Video

- Dve varijable morate da menjate prva je resheight, a druga reswidth
- Desnim klikom na resheight pa modify... u polje value data unesite željenu rezoluciju (npr. 900) i obavezno otkačite decimal, zatim OK
- Levim klikom na reswidth pa modify... u polje value data unesite željenu rezoluciju (npr. 1440) i obavezno otkačite decimal, zatim OK

Pokrenite igru i rezolucija je automatski podešena na 1440x900 (wide)

- Testirano na Windows 7 Ultimate 64bit
- Trebalo bi da bude moguće i na ostalim OS na sličan način
radanilo17
Administrator
Poruka: 22
graphgraph
Korisnik nije na mreži Kliknite ovde da biste videli profil ovog korisnika
Pol: Muško Rođendan: 05/11
Poslednja izmena: 15.07.10 08:22 od radanilo17.
Da biste ostavili kometar morate se registrovati.

Odg: Warcraft III - Podešavanje widescreen rezolucije pre 1 godinu, 10 meseci Karma: 14
Svaka cast....ali si zaboravio mali problem zbog kog je to ne moguce kod mene.....
Na tatinom laptopu War3 nije instaliran vec je samo prekopiran tako da u CURRENT USER nemam blizzard...
The KknD
Gold Boarder
Poruka: 171
graph

Odg: Warcraft III - Podešavanje widescreen rezolucije pre 1 godinu, 10 meseci Karma: 3
Nema veze što je samo prekopiran, i kod mene je
Prvi put kad pokreneš igru te stvari se zabeleže. Tako da od oktobra kad ti zatreba laptop znaš šta da radiš...
radanilo17
Administrator
Poruka: 22
graphgraph
Pol: Muško Rođendan: 05/11

Odg: Warcraft III - Podešavanje widescreen rezolucije pre 1 godinu, 10 meseci Karma: 5
u regeditu ce se pojaviti kad budes patchovao igru, posto nece prepoznati "installpath", moraces sam da dodajes u regedit-u, ima fazon kako se to radi, uglavnom nebitno je sto je prekopiran
Gold3berg
Senior Boarder
Poruka: 40
graphgraph

Odg: Warcraft III - Podešavanje widescreen rezolucije pre 1 godinu, 10 meseci Karma: 14
Provalio sam.....ok je....sredio sam.....samo sto ne igram na laptopu ali nema veze.....drago mi je da se Relja opet aktivirao na forumu
The KknD
Gold Boarder
Poruka: 171
graph

Idi na vrh
Stranica: 1